Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τη δήμαρχο Καλαμαριάς το μεγάλο ζήτημα που αφορά στο παραλιακό μέτωπο μήκους 40χλμ από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι. Για εμάς είναι προτεραιότητα να αναπτυχθεί σωστά ώστε να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών και να αποκτήσει το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες παραλιακές ευρωπαϊκές πόλεις. Για να επιτευχθεί αυτό προτείνουμε έναν ενιαίο φορέα σχεδιασμού, υλοποίησης και διαχείρισης του έργου.

Δυστυχώς, όμως, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας περιφρονεί την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών. Δεν μπορεί να σχεδιάζουν πίσω από κλειστές πόρτες έργα, που αφορούν εκατομμύρια πολίτες με προτεραιότητα πως θα έχουν καλές σχέσεις με ισχυρά συμφέροντα.

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να αποδοκιμαστεί μια πολιτική συμπεριφορά που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια και εν τέλει την κοινωνία των πολιτών.

Πρέπει να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.
Υπάρχουν πολλοί ευρωπαϊκοί πόροι που πρέπει επιτέλους να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών».