«Το θέμα της Κεντροαριστεράς δεν είναι καλσόν, να το τραβάει ο ένας από εδώ και ο άλλος από εκεί και στο τέλος να είναι μια σούπα που οδηγεί σε μια νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Πρέπει να δομηθεί ένας πολιτικός, προγραμματικός λόγος..», δήλωσε μεταξύ άλλων στον Βήμα 99,5 o N. Ανδρουλάκης
«Και εκεί πιστεύω ότι μπορεί να συμβάλλει πολύ η ΔΗΜΑΡ, ώστε να μπορέσει να έχει συγκεκριμένες αιχμές για το πώς η χώρα θα σταθεί στα πόδια της μετά το Μνημόνιο», συμπλήρωσε.
«Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα αυτό της Κεντροαριστεράς. Έχει πάρει απόφαση η ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ και θα το υπηρετήσει, αλλά με την αυτονομία του. Και θεωρώ ότι σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε προγραμματικά με τη ΔΗΜΑΡ και για αυτό έχει σημασία η ΔΗΜΑΡ να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει αυτήν την κρίση, στην οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες», είχε σημειώσει νωρίτερα.
Σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό, ανέφερε:
«Πρέπει να βάλουμε μπροστά την πολιτική ατζέντα και μετά να συζητούμε τα πρόσωπα. Υπάρχει μια ενίσχυση των άκρων και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ αντί να πάρουν αποστάσεις, προσπαθούν να το διαχειριστούν.
» Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συζητά πολιτικά για να υπάρχει ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης, αλλά είναι άλλο οι στρατηγικές συμμαχίες. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κάνει στρατηγική συμμαχία ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να κάνει έναν διμέτωπο πολιτικό αγώνα και να στηρίξει την αυτονομία του και την ιστορική πολιτική του διαδρομή. Εμείς, δεν θέλουμε να είμαστε ο κολαούζος της εξουσίας, είτε δίπλα στη ΝΔ είτε δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να υπάρχουν κάποιοι υπουργοί από το ΠΑΣΟΚ ες αεί – κάποιοι υπουργοί 'χάιλαντερ'.
» Σαν κουλτούρα, πρέπει δηλαδή το ΠΑΣΟΚ να έχει πάντα υπουργούς και το ΠΑΣΟΚ να είναι πάντα στην εξουσία; Όχι βέβαια. Μπορεί να υπάρχει και στην αντιπολίτευση. Και να σας πω και κάτι; Αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, ας συμμαχήσει στην κυβέρνηση με τη ΝΔ.
» Δεν μπορεί να δημαγωγεί συνέχεια στην πλάτη μας. Και ο κ. Σαμαράς που τα δύο πρώτα χρόνια το έπαιζε αντιμνημονιακός και ο κ. Τσίπρας που τέσσερα χρόνια τώρα το παίζει το ίδιο. Ας συγκυβερνήσουν, λοιπόν.»
(Πηγή: in.gr)