Ο Νίκος Φίλης στη συνέντευξή του τονίζει:

«Μέσα στην κρίση της πανδημίας, η νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε να νομιμοποιήσει τις αντιδημοκρατικές επιλογές της στη βάση της αντι-ΣΥΡΙΖΑ ψύχωσης στρωμάτων της κοινωνίας. Το λεγόμενο “επιτελικό κράτος” δεν είναι παρά μια προσπάθεια για απόλυτο έλεγχο της κυβέρνησης πάνω στην κοινωνία.

»Το οργάνωσαν με πολλούς τρόπους:
– με την απευθείας χρηματοδότηση των ΜΜΕ με τις διάφορες λίστες
-με την καθυπόταξη και τον έλεγχο της Δικαιοσύνης
– με την αποδιάρθρωση της εργατικής νομοθεσίας
-με την απόπειρα κατάργησης της Δημοκρατίας στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, και βέβαια,
-με τις υποκλοπές.

»Πρόκειται για μια απόπειρα να εγκατασταθεί καθεστώς στη χώρα μας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”, με στόχο να παρεμποδίσει με κάθε μέσο την επιστροφή της Αριστεράς στην εξουσία. Να εμπεδώσει δηλαδή πολιτικές σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας μέσα σε συνθήκες πολιτικού διχασμού».

«Το μεγαλύτερο λοιπόν πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι το πολιτικό πρόβλημα και αυτό καλούμαστε να λύσουμε στις εκλογές με τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβερνητικής πλειοψηφίας», τόνισε.

Για να προσθέσει: «Κάτι που προϋποθέτει από τώρα λαϊκά κινήματα αλληλεγγύης και προοπτικής. Όσο παραμένει με τη μία ή την άλλη μορφή η Δεξιά στην εξουσία, θα επιδεινώνεται το σύνολο των προβλημάτων. Και καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση, δυνάμεις του συστήματος θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν κυβερνητικά σχήματα για να διασώσουν τις νεοφιλελεύθερες και εθνο-αυταρχικές επιλογές. Αντίθετα, η ήττα της ΝΔ θα σηματοδοτήσει, σε αντιστοιχία με ευρωπαϊκές εξελίξεις, νέες πολιτικές με βάση το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία».