Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» αρχικά τοποθετήθηκε για την υγεία: «Η κυβέρνηση, με την πολιτική της, λειτουργεί ως επιταχυντής όλων των κρίσεων. Το ίδιο κάνει τώρα και με τις ελλείψεις στα φάρμακα».

«Έχουμε υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο που, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ πριν από κάποια χρόνια, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή στην οποία χαρακτήριζε τον ΑΜΚΑ συνομωσία της εβραιομασονίας. Αυτό από μόνο του δείχνει σε πόσο επικίνδυνα χέρια βρίσκεται η δημόσια υγεία», σημείωσε αρχικά.

«Για τις ελλείψεις στα φάρμακα, η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια μεθοδολογία με την ενεργειακή κρίση. Το τσουνάμι ερχόταν εδώ και καιρό και η κυβέρνηση δεν ασχολιόταν. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση επιτάχυνε το πρόβλημα με την πολιτική της. Δεν υπήρχε κανένας έλεγχος στις παράλληλες εξαγωγές, ενώ η κρατική φαρμακαποθήκη έχει καταγγελθεί κι αυτή για εξαγωγές», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και έρχεται ο κ. Πλεύρης να πει ότι φταίνε οι γιατροί γιατί υπογράφουν πολλές συνταγές, φταίνε οι γονείς που στοκάρουν φάρμακα, φταίει η Κίνα και η Ινδία, καταλήγοντας ότι φταίει η αντιπολίτευση. Για όλα φταίει πάντα κάποιος εξωτερικός παράγοντας, ο μόνος που δεν φταίει είναι η κυβέρνηση», σημείωσε.

«Εδώ και τώρα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για τις ελλείψεις στα φάρμακα και ο κ. Πλεύρης, όσο δεν τα παίρνει, αποδεικνύει την ενοχή του. Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών, real time έλεγχος των φαρμακαποθηκών από τον ΕΟΦ, μέριμνα ώστε οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι φαρμακαποθήκες να χτίσουν το στρατηγικό απόθεμα που χρειάζεται», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν είναι όμως μόνο τα φάρμακα, είναι και τα νοσοκομεία. Χθες κυκλοφόρησε ένα συγκλονιστικό κείμενο παραίτησης διευθύντριας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το οποίο περιγράφει τη μάχη που δίνει το υγειονομικό προσωπικό αυτή τη στιγμή. Είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που ακόμα και μετά την πανδημία, έχουμε λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας από ό,τι είχαμε πριν. Αυτό είναι επιλογή της κυβέρνησης. Την ίδια στιγμή που την περίοδο της πανδημίας, είχαμε 70% ποσοστό θνητότητας μέσα στις ΜΕΘ, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 30%», ανέφερε.

Αναφερθείς στις υποθέσεις Χειμάρα και Πάτση, σχολίασε: «τη στιγμή που ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, κάθε πέντε μέρες σχεδόν βρίσκουμε έναν κυβερνητικό βουλευτή μπλεγμένο σε κάποιο σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα».

«Το να μιλάμε για Δημοκρατία σε μία χώρα, σημαίνει ακριβώς ότι ισχύουν οι κανόνες για όλους. Και η ΝΔ είναι μία κυβέρνηση η οποία λειτουργεί θεωρώντας ότι δεν θα ισχύουν οι κανόνες πρώτα απ’ όλα για τους ισχυρούς. Αυτό μπορεί να ξεκινά από την Επιθεώρηση Εργασίας την οποία δεν στέλνουν για ελέγχους, δίνοντας σήμα στους εργοδότες ότι όταν παραβιάζουν το ωράριο, όταν δεν δίνουν δώρα, δεν θα έχουν πρόβλημα. Και φτάνει μέχρι το πώς λειτουργεί το πολιτικό προσωπικό», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος και πρόσθεσε: «χαρακτηριστικό παράδειγμα, που αφορά και την περίπτωση Πάτση και την περίπτωση Χειμάρα, είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα δεν ισχύει μόνο ότι δεν μπορείς να είσαι βουλευτής όταν παίρνεις απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, αλλά και ότι είναι άκυρες αυτές οι συμβάσεις».

«Και στις δύο περιπτώσεις το Δημόσιο πρέπει να πάρει αυτά τα χρήματα πίσω. Νομίζουν ότι με μία παραίτηση καθάρισαν», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις υποκλοπές, επανέλαβε: «μια κυβέρνηση που δεν την ενδιαφέρει το κράτος Δικαίου, δεν την ενδιαφέρει το γεγονός ότι ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει το μήνα». Σχολιάζοντας την απόφαση της ΑΔΑΕ να ελέγξει τις άρσεις απορρήτου στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τόνισε: «είναι μια πολύ κρίσιμη εξέλιξη που δείχνει ότι ακόμα και στις πιο δυσμενείς συνθήκες υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους». «Ο κ. Τσίπρας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα της ΑΔΑΕ, θα παραθέσει συγκεκριμένα ονόματα από το πολιτικό προσωπικό, το δημοσιογραφικό κόσμο και την ηγεσία του στρατεύματος, προκειμένου να υπάρξει η θεσμική ενημέρωση επίσημα από την ΑΔΑΕ, αν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ», εξήγησε.

«Με την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση, για μια σειρά από ανοιχτές υποθέσεις, πρώτα και κύρια για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, οι ελεγκτικές αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους και θα στείλουν το φάκελο όπως πρέπει στη Δικαιοσύνη, η οποία θα προχωρήσει στο έργο της χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Δημοκρατία και Δικαιοσύνη σημαίνει ότι όπου έχεις παραμάγαζα, όπου έχεις “βδέλλες”, τα ξεριζώνεις από τον κρατικό μηχανισμό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη συζήτηση που είχε χθες με τον Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε: «ο υφυπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ψέματα ότι η τιμή του φυσικού αερίου δεν έχει μειωθεί στα προ του πολέμου επίπεδα, ενώ κάλυψε εντελώς τον κ. Χειμάρα –ο οποίος λίγες ώρες μετά παραιτήθηκε και παραιτήθηκε με όρους μαφίας προκειμένου να μείνει “η επιχείρηση” αλώβητη».

«Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι ο κ. Γεωργιάδης είπε ουσιαστικά πως δεν τον ενδιαφέρει το Σύνταγμα, όταν δήλωσε ότι η υπόθεση των υποκλοπών του είναι αδιάφορη. Νομίζω ότι ο κ. Γεωργιάδης πολύ δύσκολα θα επιβίωνε σε ένα κυβερνητικό κόμμα σε μια στοιχειωδώς σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα», πρόσθεσε.

Τέλος, σε ερώτηση για την ενίσχυση των μεσαίων στρωμάτων και αναφερθείς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είπε: «χρειάζεται ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, μέσα από ένα σχήμα 120 δόσεων και μέσα από διαγραφή ενός μέρους της πανδημικής οφειλής». «Δεν γίνεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας να καλείται να πληρώσει κανονικά ασφαλιστικές εισφορές για την περίοδο της πανδημίας, λες και τότε είχε φυσιολογική οικονομική λειτουργία. Επίσης, χρειάζεται επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας και θέσπιση αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ για αυτοαπασχολούμενους και να ισχύει αυτό για όλους τους εργαζόμενους», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.