«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το 80% του εισοδήματος των ασθενέστερων πάει σε ενοίκιο και τρόφιμα –ας φανταστούμε τι σημαίνει αυτό για ένα σπίτι όταν υπάρχει αδυναμία να καλυφθούν σημαντικές άλλες ανάγκες, σταθερές ή έκτακτες», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «στο ενεργειακό διαρκώς καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ. Με στοιχεία Αυγούστου, η τιμή του φυσικού αερίου αυξήθηκε σε ένα έτος στην Ελλάδα κατά 220% ενώ ο μέσος όρος αύξησης στην ευρωζώνη είναι στο 61%».

Επανέλαβε την ανάγκη να μειωθούν «εδώ και τώρα ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε καύσιμα και φυσικό αέριο. Η μείωση του ΕΦΚ κοστίζει 1,5 δισ. και η μείωση του ΦΠΑ περίπου 1 δισ., για ένα έτος. Είναι μέτρα δημοσιονομικά εφικτά και μέτρα που πρέπει να λάβουμε έκτακτα όσο διαρκεί η κρίση ακρίβειας», εξήγησε.

«Αντίθετα, υπάρχουν μόνιμες παρεμβάσεις που προτείνουμε», σημείωσε αναφερόμενος στην ανάγκη για «αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους». «Όλα τα εισοδήματα από εργασία πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο», είπε.