«Με αυτήν την έννοια, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι ψήφος στη σταθερότητα. Εμείς επιμένουμε ότι η κάλπη της απλής αναλογικής μπορεί να δώσει προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Ακριβώς για αυτό το λόγο πρέπει να συζητήσουμε για το πρόγραμμα. Η επόμενη κυβέρνηση της χώρας πρέπει να είναι μια κυβέρνηση που θα επαναφέρει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στο ΕΣΥ, γιατί αυτό σημαίνει δημόσιο σύστημα υγείας. Θα επαναφέρει το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας για όλους, έτσι ώστε να μην ισχύει ο “νόμος” Πάτση για τους πολίτες και ο “νόμος” Παπαθανάση για τα κυβερνητικά στελέχη του κ. Μητσοτάκη. Θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις και την επιθεώρηση εργασίας, έτσι ώστε να έχουμε κανόνες στην αγορά εργασίας και να μη ζούμε τη ζούγκλα που υπάρχει τώρα», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών», τόνισε επίσης,

«Είμαστε σε μια περίοδο που οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους πολύ αυστηρά, το πολιτικό σύστημα, τη Δικαιοσύνη που τα προηγούμενα χρόνια έβγαζε με ευκολία παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των σιδηροδρομικών, τους ανθρώπους της ενημέρωσης για το χώρο που έδιναν στο παρελθόν στα ζητήματα ασφάλειας των μεταφορών», σημείωσε.

Ανέφερε επίσης πως «σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί τη γραμμή της συγκάλυψης. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που ακούει τους πάντες και δεν γνωρίζει τίποτα. Δεν γνώριζε για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, δεν γνώριζε για το Χειμάρα και τον Παπαθανάση, δεν γνώριζε για την κατάσταση στα τρένα».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση πρέπει, επίσης, να δώσει απαντήσεις και για τις παρακολουθήσεις. Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν γνώριζε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε για δύο χρόνια την ηγεσία του στρατού. Αυτή η υπόθεση δεν έχει κλείσει. Και κάνει κακό στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, όταν στους New York Times δημοσιεύεται άρθρο για την παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ επί δύο χρόνια από την ΕΥΠ, Αμερικανίδας υπηκόου που βρισκόταν στην Ελλάδα και ήταν συνεργάτιδα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα πάμε σε εκλογές και ακόμα δεν θα έχει εξηγήσει για ποιο λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση εκλεγμένος ευρωβουλευτής και υποψήφιος, τότε, αρχηγός του τρίτου κόμματος».