«Η χώρα μας βιώνει με αυτή την κυβέρνηση μια χρεοκοπία ηθική, θεσμική, μια χρεοκοπία της δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να παρακολουθήσει ως και τους δικούς του υπουργούς για λόγους… εθνικής ασφάλειας. Είναι, δε, ακόμη πιο ντροπιαστικό ότι χθες στην βουλή επιχείρησε να ταυτίσει τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων με την ιστορία της Εύας Καϊλή. Αναρωτιέμαι αλήθεια ποια είναι η ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κ. Χατζηδάκης και έπρεπε η ΕΥΠ να τον παρακολουθεί», υπογράμμισε.

«Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζομένους αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Η φτώχεια, η παιδική φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται δραματικά με υπογραφή Μητσοτάκη», τόνισε στη συνέχεια.

Σχολιάζοντας τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε χθες, ο Ν. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «θα έπρεπε να έχει μια ρύθμιση του πανδημικού χρέους με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή μέρους του». Για το καλάθι του νοικοκυριού και το κουπόνι που θα δοθεί για τα τρόφιμα είπε πως «η πραγματικότητα λέει, ότι με βάση την ΕΛΣΤΑΤ σε ψωμί και δημητριακά, έχουμε 18,7% αυξήσεις, σε κρέας 16,7%, σε γαλακτοκομικά 25,3%».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ο πληθωρισμός που αφορά τα τρόφιμα τρέχει με 10%, λέει ψέματα. Ο ρυθμός αύξησης των τιμών των τροφίμων είναι μεγαλύτερος από την υπόλοιπη ΕΕ. Αλλά και το 73,3% των πολιτών λέει ότι δεν έχουμε απλά ακρίβεια αλλά αισχροκέρδεια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτό είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση της ΝΔ για «απάτη και λεηλασία, γιατί επιτρέπει στους παρόχους ενέργειας να κερδοσκοπούν, αλλά και στις τράπεζες, με τις οποίες δήθεν τσακώθηκε…». «Μα ο μόνος τρόπος για να τσακωθούν είναι να ζητήσουν οι τράπεζες τα 390 εκατ. ευρώ που χρωστάει η ΝΔ ή τα 12 εκατ. ευρώ που χρωστάει το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε.

«Μόνο για τον Οκτώβρη οι πάροχοι ενέργειας είχαν 166% περιθώριο κέρδους. Αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια απλή, είναι λεηλασία με υπογραφή Μητσοτάκη», προσέθεσε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την κατάργηση της 13ης σύνταξης κάτι που σημαίνει 3,5 δισ. ευρώ περικοπές στους συνταξιούχους μέσα σε 4 χρόνια και κατέληξε ότι: «είναι ανάγκη να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Εκεί οι πολίτες θα δείξουν στην κάλπη την ανάγκη για πολιτική αλλαγή και επιστροφή της δικαιοσύνης στη χώρα. Η κυβέρνηση θα τιμωρηθεί στις εκλογές που έρχονται».