Σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Καλαμάτας» υπογραμμίζει πως «το αίτημα για Δικαιοσύνη συμπυκνώνει και εκφράζει ένα πλειοψηφικό ρεύμα πολιτών», και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. παλεύει για «άμεσα μέτρα που θα βάλουν τέλος στην αδικία της αισχροκέρδειας, θα αυξήσουν το εισόδημα και θα ρυθμίσουν με δίκαιο τρόπο το ιδιωτικό χρέος».

Χαρακτηρίζοντας «απαραίτητη προϋπόθεση την απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη, απαλλαγή από το πολιτικό προσωπικό που παραβιάζει το κράτος δικαίου και ταυτόχρονα λεηλατεί τον δημόσιο πλούτο», ο Ν. Ηλιόπουλος σημειώνει: «Η ραγδαία φθορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι το βασικό χαρακτηριστικό των δημοσκοπήσεων τους τελευταίους μήνες. Καταγράφεται συνεχώς η απογοήτευση των πολιτών για τις κυβερνητικές αποφάσεις».

Για την ημερομηνία των εκλογών δηλώνει ότι «πρέπει να γίνουν άμεσα», ενώ και για τις αυτοδιοικητικές κάλπες σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει πλέον στις τάξεις του πλήθος πολιτών που έχουν τη διάθεση και εμπειρία να αναλάβουν ευθύνες σε αυτοδιοικητικό επίπεδο».