«Λόγω των επιλογών της κυβέρνησης με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση και την εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής στα νοικοκυριά, πληρώνουμε πολύ πιο ακριβά την ενεργειακή κρίση», εξηγεί και επαναλαμβάνει: «η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι απλώς μέρος του προβλήματος, αλλά συντονίζει τη λεηλασία κατά των πολιτών».

Αναφερθείς στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την προηγούμενη Κυριακή με τη συμμετοχή 150.000 ατόμων, επισημαίνει: «ο αριθμός αυτός, μαζί με έναν άλλον, δηλαδή τα 172.000 μέλη, αποκαλύπτει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο ότι από την προηγούμενη Κυριακή μιλάμε για μία νέα μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». «Ένα κόμμα μαζικό, που έχει συνδεθεί με την κοινωνική του βάση και που διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας απέναντι στη Δεξιά. Οι πολίτες που ήρθαν να ψηφίσουν έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή την προοπτική, δηλώνοντας: “Δεν πάει άλλο!”», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όσον αφορά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, κάνει λόγο για «ένα ταξίδι με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας και τις επόμενες εκλογές». «Ο κ. Μητσοτάκης φοβήθηκε να θέσει τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και να καταγγείλει την Τουρκία», τονίζει, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να καλύψει την αποτυχία της εξωτερικής του πολιτικής με την αγορά εξοπλισμών». «Η έλλειψη σχεδιασμού και στρατηγικού σχεδίου δεν μπορεί να κρυφτεί από μία κούρσα εξοπλισμών», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.