Όπως μεταδίδει το Reuters, οι περισσότεροι από τους νεκρούς ποδοπατήθηκαν μέσα σε ένα στενό δρομάκι της κεντρική συνοικίας Ιταεβόν της Σεούλ, όπου ανθεί η νυχτερινή ζωή.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, στους δρόμους της γειτονιάς Ιταεβόν, όπου γίνονταν οι εορτασμοί για το Χάλογουιν, συνέρρευσαν περίπου 100.000 άνθρωποι. Οι εορτασμοί αυτοί ήταν οι μεγαλύτεροι των τελευταίων ετών μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για την πανδημία COVID-19 τους τελευταίους μήνες.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης, έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 1.700 στελέχη των υπηρεσιών διάσωσης από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 520 πυροσβεστών, 1.100 αστυνομικών και 70 κυβερνητικών υπαλλήλων.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του. Κατόπιν κήρυξε τη χώρα σε εθνικό πένθος.

Η καταστροφή είναι από τις πιο θανατηφόρες στη χώρα, μετά από τη βύθιση φέρι μποτ το 2014 που σκότωσε 304 ανθρώπους, κυρίως μαθητές γυμνασίου.