Οι παρευρισκόμενοι έχουν πλακάτ, που ζητούν την παραίτηση του προέδρου. Μερικά από αυτά γράφουν: «Όχι στον πόλεμο και τον στρατιωτικό νόμο, ανατρέψτε τον δικτάτορα».

Εντωμεταξύ, η πρόταση μομφής της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου θα πρέπει να συζητηθεί πριν πάει σε ψηφοφορία, κάτι που μπορεί να γίνει την Παρασκευή. Η αποπομπή του Γιουν θα απαιτούσε την υποστήριξη των δύο τρίτων των 300 μελών της Εθνοσυνέλευσης, δηλαδή τουλάχιστον 201 ψήφους. Αν εγκριθεί, θα διεξαχθεί δίκη ενώπιον του εννεαμελούς Συνταγματικού Δικαστηρίου. Έξι από αυτά τα μέλη θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ για να στηρίξουν την παραπομπή.

Εάν περάσει η παραπομπή, ο Γιουν θα χάσει τις συνταγματικές του εξουσίες και θα απομακρυνθεί από το αξίωμα. Ο Χαν Ντακ Σου, ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, θα αναλάβει πρόεδρος ως ο «νούμερο δύο» στην κυβέρνηση.

Έξι κόμματα της αντιπολίτευσης υπέβαλαν νομοσχέδιο που ζητά την παραπομπή του Γιουν. Το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντωμεταξύ, δήλωσε ότι είχε αρχίσει να εξετάζει την κατηγορία για προδοσία εναντίον του προέδρου, καθώς και των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας κήρυξε έκτακτο στρατιωτικό νόμο στη χώρα, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για αντικρατικές δραστηριότητες. «Για να διαφυλάξουμε μία φιλελεύθερη Νότια Κορέα από τις απειλές των κομμουνιστικών δυνάμεων της Βόρειας Κορέας και να εξαλείψω τα αντικρατικά στοιχεία… κηρύσσω έκτακτο στρατιωτικό νόμο», δήλωσε.

Στη συνέχεια, το κοινοβούλιο της χώρας Κορέας ψήφισε κατά της απόφασης του προέδρου να κηρύξει στρατιωτικό νόμο. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να συρρέουν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, τοπική ώρα, έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας στη Σεούλ, για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στη χώρα, σύμφωνα με τα πλάνα που μεταδίδονται απευθείας από τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο πρόεδρος, στη συνέχεια, αναγκάστηκε να άρει τον στρατιωτικό νόμο που κήρυξε νωρίτερα.