
Για «μεθόδευση εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη με στόχο τον απόλυτο υποβιβασμό του ρόλου του κοινοβουλίου», έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»
«Το Σύνταγμα έχει αποδώσει και αρμοδιότητες εισαγγελέα στο κοινοβούλιο για τις περιπτώσεις παραπτωμάτων αξιωματούχων των κυβερνήσεων. Αυτές τις αρμοδιότητες πάει να τις παρακάμψει η κυβέρνηση. Και φτάσαμε στο, εντελώς προσβλητικό για τον θεσμό, να έρχεται ο κ. Τριαντόπουλος να καταθέτει μισή σελίδα, όπου λέει “είμαι αθώος, ευχαριστώ και χαίρετε”. Ο κ. Τριαντόπουλος πρέπει να καταλάβει ότι δεν επιλέγει ποιος θα τον δικάσει. Ο φυσικός του δικαστής είναι η προανακριτική και το Ειδικό Δικαστήριο», συμπλήρωσε.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε και στο ζήτημα των συνεργασιών στον προοδευτικό χώρο, σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών: «Ο Σωκράτης Φάμελλος επανέλαβε την ψηφισμένη στο συνέδριο θέση του ΣΥΡΙΖΑ για μια εκλογική συμμαχία και μια συγκεκριμένη προγραμματική βάση. Από το ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια κάθετη άρνηση, μια υπεραντίδραση και, μάλιστα, υπήρξε και αυτή η δυσανάγνωστη, θα έλεγα, διατύπωση ότι οι συνεργασίες αφαιρούν δυνάμεις. Το μόνο πράγμα που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι ότι κάποιος του είπε πως “αν πας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ θα φύγω, άρα θα αφαιρέσουμε δυνάμεις”. Με αυτό σχετίζεται η αναφορά στο “βέτο”. Δεν ξέρω ποιος και γιατί μπορεί να σκέφτηκε κάτι άλλο». Απαντώντας σε ερώτηση της δημοσιογράφου για τους λόγους που ο κ. Ανδρουλάκης απορρίπτει τη συνεργασία, αλλά και για τη γενικότερη στάση του ΠΑΣΟΚ, είπε: «Είναι ζήτημα πολιτικής στρατηγικής. Αλλά είναι δύσκολο να εξηγήσεις γιατί δεν μπορείς να συνεργαστείς με την Αριστερά τη στιγμή που υπάρχει αυτή η Ν.Δ. με τις συγκεκριμένες προθέσεις απέναντι στον λαό και τη λειτουργία της δημοκρατίας […] Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν ανατριχιάζουν στο ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουν με τη Ν.Δ., ανατριχιάζουν στο ενδεχόμενο να συγκυβερνήσουν με την Αριστερά. Και φαίνεται ότι παίζουν κρίσιμο ρόλο στο πώς τοποθετείται αυτό το κόμμα τις τελευταίες μέρες».
Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών ανέφερε: «Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να αποκαταστήσουμε μια αξιοπιστία ισχύος, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, τι θέλει να κάνει κάθε προοδευτική δύναμη. Και να απευθυνθούμε και στον κόσμο και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις με ένα συμπαγές πρόγραμμα, το οποίο θα έχει αρχή, μέση και τέλος. Να είναι πάρα πολύ σύντομο και να δίνει στον κόσμο να καταλάβει το τι θέλουμε εμείς να κάνουμε και γιατί κάποιος επιλέγει να συστρατευτεί μαζί μας ή επιλέγει να μην το κάνει». Αναφορικά με τις δηλώσεις Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Ακούγονται τέρατα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τοποθέτηση αυτή δεν αφορά τον Αλέξη Τσίπρα. Προφανώς, αφορά τη στρατηγική μιας σύγχρονης Αριστεράς, η οποία τολμά σε συνθήκες δύσκολες να βάλει τα χέρια της και να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για λογαριασμό του λαού. Αυτή η προσπάθεια επιχειρείται να συκοφαντηθεί. Χρειάζεται θωράκιση της παράταξης και αντεπίθεση».
Τέλος, με αφορμή την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι «αξιώνουμε κι εμείς από τους εαυτούς μας την αποσαφήνιση και την επικαιροποίηση της πολιτικής μας πρότασης, την προγραμματική της ενίσχυση, τη διάταξη δυνάμεων στο δρόμο προς τη δημοκρατική μας διαδικασία».