Το γεγονός πως η επιτροπή λοιμωξιολόγων ποτέ δεν είπε να βγουν οι μάσκες εξέφρασε κατηγορηματικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, προσθέτοντας άλλη μία ηχηρή παρέμβαση από λοιμωξιολόγους.

«Μεταφέρθηκε εντελώς λάθος στην κοινωνία» είπε όσον αφορά τη μη χρήση των μασκών και πρόσθεσε πως «η επιτροπή δεν το είπε ποτέ» αυτό. Παράλληλα, τόνισε πως το μόνο που είπε η επιτροπή ήταν να μη φοράει ο κόσμος μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και εάν δεν υπάρχει συνωστισμός και ως προς τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα ανέφερε πως «καλό είναι η Πολιτεία να μην κάνει δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα».

Σχετικά με το ποσοστό ανοσίας που προβλέπεται με δυσκολία να φτάσει το 60% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο Ν. Σύψας τόνισε πως σχεδόν όλοι όσοι θα είναι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν με τη νέα μετάλλαξη και θα επιβαρυνθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα, τόνισε πως οι πιθανότητες να νοσήσει ή να μεταδώσει τον ιό ένας εμβολιασμένος είναι πολύ λίγες, αλλά ακόμα και εάν συμβεί «δε θα καταλήξει ούτε στο νοσοκομείο, ούτε στη ΜΕΘ, ούτε στο νεκροτομείο».

«Τα εμβόλια ο μόνος μας δρόμος προς τα έξω» τόνισε ο καθηγητής προέτρεψε τους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν, ενώ προέβλεψε ότι σύντομα θα έχουμε δυο Ελλάδες, δηλαδή, περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και υψηλά ποσοστά μόλυνσης οπότε δεν αποκλείεται να λαμβάνονται τοπικά περιοριστικά μέτρα.