Τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και μεταξύ άλλως τόνισε πως «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό από τις καταστροφές, όπως είναι οι πυρκαγιές». Επισήμανε ακόμα ότι «το βάρος πρέπει να δίνεται στην πρόληψη και όχι να τρέχουμε την τελευταία στιγμή όταν εκδηλώνεται μια πυρκαγιά».

Είχε μάλιστα συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, καθώς επίσης και με την επιτροπή πυρόπληκτων, φορείς και συλλόγους των πληγέντων περιοχών και τόνισε πως στόχος είναι οι επιτροπές αγώνα, οι σύλλογοι, η τοπική διοίκηση και οι φορείς «να πιέσουν, να διεκδικήσουν για να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές. Για να δοθούν οι αποζημιώσεις στο 100% σε όλους τους πληγέντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, και βεβαίως για να ανοίξει ένας καλύτερος δρόμος, για να μη θρηνούμε ζωές, να μη θρηνούμε χάσιμο περιουσιών, να μη θρηνούμε καταστροφή του περιβάλλοντος και των δασών και τα επόμενα χρόνια».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι πυρκαγιές επηρέασαν την κυβέρνηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε: «Το πρόβλημα δεν είναι να επηρεάσει μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά να επηρεάσει συνολικά όλο το αστικό πολιτικό σύστημα, που υπηρετεί ξένα συμφέροντα προς το λαό, και οδηγεί σ’ αυτές τις καταστροφές, αυτό είναι το ζητούμενο». Σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θα στηρίξει στη Βουλή ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, ο ΓΓ  υπογράμμισε πως «το ΚΚΕ έχει προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης. Αυτό το σχέδιο είναι το μόνο ρεαλιστικό και αυτό πρέπει να υλοποιηθεί», χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα σχέδια, των υπολοίπων κομμάτων «για τα σκουπίδια».