Από την οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου Καλαμάτας όπου νοσηλεύεται με σοβαρό χημικό έγκαυμα στο δεξί της μάτι, η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από τον πρώην σύζυγό της, μίλησε στον ΑΝΤ1.

Η Ελένη Αλειφέρη, διοικήτρια νοσοκομείου Καλαμάτας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι, η γυναίκα «έχει χημικό έγκαυμα 3ου – 4ου βαθμού, είναι πολύ βαριά η κατάσταση στο θέμα του δεξιού ματιού, υπάρχει κίνδυνος για την όρασή της. Αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά προς το παρόν, δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος αυτή τη στιγμή να αντιμετωπιστεί και θα δούμε πως θα είναι η εξέλιξή της». Τον αποτροπιασμό του για μια ακόμη επίθεση με καυστικό υγρό με θύμα μια γυναίκα εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μεθενίτης, αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, αποκαλύπτοντας ότι ο σύζυγος της 49χρονης στην Μεσσήνη της έριξε στο πρόσωπο υδροχλωρικό οξύ που είναι ευρέως γνωστό ως ακουαφόρτε. Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Μεθενίτης παρομοίωσε μάλιστα τα συμπτώματα του ακουαφόρτε στο σώμα μας με ένα αυγό που τηγανίζεται για να δώσει να καταλάβουμε το μέγεθος της ζημιάς. Και όπως είπε, αν πέσει πάνω μας η αντιμετώπιση είναι πάρα πολύ νερό και για πολύ ώρα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μεθενίτης από μια διεθνή Ένωση Θυμάτων από επιθέσεις οξέων ότι αυτό το φαινόμενο είναι πάρα πολύ σύνηθες κυρίως στην νοτιοανατολική Ασία. «Το 60% των θυμάτων είναι γυναίκες» επισήμανε ο αναπληρωτής καθηγητής Χημείας, προσθέτοντας ότι το υδροχλωρικό οξύ είναι από τις ουσίες που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει ότι πρέπει να ελέγχεται η πώλησή του.