«Θέλουμε έναν πρόεδρο που δεν θα είναι υποταγμένος στις ΗΠΑ και δεν προδίδει την αντίσταση, αλλά την προστατεύει», δήλωσε ο Νασράλα, όπως μεταδίδει το Middle East Monitor.

Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν εγκατέλειψε την προεδρία στα τέλη Οκτωβρίου όταν έληξε η εξαετής θητεία του. Εν τω μεταξύ, το Κοινοβούλιο δεν κατάφερε να συμφωνήσει για διάδοχο κατά τη διάρκεια πέντε συνεδριάσεων.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, οι βουλευτές κατά της Χεζμπολάχ ψήφισαν τον βουλευτή Michel Moawad για πρόεδρο, ο οποίος λέγεται ότι είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, αλλά οι βουλευτές της Χεζμπολάχ ψήφισαν λευκό.

«Η αντίσταση αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του λιβανικού λαού», υποστήριξε ο Νασράλα. «Οι Λιβανέζοι θέλουν έναν πρόεδρο που αποδέχεται την αντίσταση, είναι θαρραλέος, βάζει τα συμφέροντα του Λιβάνου πάνω από τα δικά του συμφέροντα και δεν εξαγοράζεται ή πωλείται», πρόσθεσε.

Ο Νασράλα είπε ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με το κενό της προεδρίας και ότι η χώρα θέλει να εκλέξει πρόεδρο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.