Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ προέρχονται κυρίως από τη Φθιώτιδα, την Εύβοια και τη Βοιωτία όπου το οικονομικό κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνάντησης οι εκπρόσωποι από τα τρία σωματεία που δραστηριοποιούνται στη ΛΑΡΚΟ άκουσαν πως υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με τις άδειες του εργοστασίου, το οποίο εντοπίστηκε στη λήξη παραχώρησης του οικοπέδου πάνω στο οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη βιομηχανία αλλά και στις άδειες που έχουν σχέση με την εναπόθεση της σκουριάς (έχει δοθεί παράταση δύο ετών για να σταματήσει η επιχείρηση να ρίχνει τη σκουριά στη θάλασσα).
 
«Μας είπαν ακόμη πως στο τέλος του μήνα σταματάει η λειτουργία του εργοστασίου και ότι δεν είναι στις προθέσεις του Ταμείου Αποκρατικοποίησης να ζητήσει την έκδοση ή την ανανέωση των αδειών», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας κ. Κάζας. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, αυτό σημαίνει πως το εργοστάσιο κλείνει στο τέλος του μήνα, γεγονός που ερμηνεύεται από τον πρόεδρο των εργαζομένων ως επιτάχυνση «για να περάσει το εργοστάσιο σε χέρια ιδιωτών». 
 
Ήδη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λοκρών στην Αταλάντη εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του σ’ αυτή την εξέλιξη, ενώ παράλληλα σήμερα το βράδυ συνεδριάζει και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στη Λαμία. Αύριο έχει προγραμματιστεί γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκε και συνάντηση στη ΓΣΕΕ.
 
Όπως υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λοκρών, «το κλείσιμο του εργοστασίου θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία αλλά και συνολικότερα στην κοινωνία της περιοχής». 
 
Ο ίδιος ο δήμαρχος, Νίκος Λιόλιος, υποστήριξε πως «τα οποιαδήποτε σχέδια για την εκποίηση του εργοστασίου θα βρουν απέναντι τις τοπικές κοινωνίες». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπογραμμίστηκε πως μέχρι σήμερα οι διάφορες απαιτούμενες άδειες λαμβάνονταν με την πίεση των εργαζομένων και η λειτουργία του εργοστασίου «εξασφαλίζεται μέσα σ’ ένα καθεστώς κοινωνικής ειρήνης».
 
Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης, που εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, υπήρχαν διχογνωμίες όσον αφορά τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας αφού από τη μια πλευρά οι εργαζόμενοι επικαλούμενοι στοιχεία της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ υπογραμμίζουν ότι το εργοστάσιο έχει κέρδη πάνω από 6 εκατ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής του ταμείου κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως έχει ζημιά περίπου 5 εκατ. ευρώ. 
 
Αύριο αναμένεται συνάντηση όλων των Σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ στη Χαλκίδα όπου θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, ενώ εκείνο που έγινε γνωστό, είναι ότι υπάρχει πρόθεση και από τα μέλη της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στις 25 Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες λειτουργίας. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους ενώ απορρίπτουν κάθε σενάριο για δημιουργία νέας εταιρείας.
 
Τέλος από την πλευρά του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο έχει περάσει το 55% περίπου των μετοχών της ΛΑΡΚΟ, δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις σε σχέση με τις προθέσεις του για τη ΛΑΡΚΟ.