Με ευθείες βολές κατά της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έντονο ειρωνικό ύφος και «φωτογραφίζοντας» τον Αντώνη Σαμαρά εμφανίστηκε ο φερόμενος ως «δελφίνος» για την προεδρία της αξ.αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.
Αμφισβητώντας την επίσημη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την ηγεσία της Ν.Δ, επισημαίνει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πολιτεύεται με όρους δικαίωσης. Πρέπει να επεξεργαστούμε μια νέα εναλλακτική πρόταση. Είναι προφανές ότι καταθέσαμε μια πρόταση προεκλογικά που απερρίφθη μετ’ επαίνων». Πιο συγκεκριμένα τονίζει πως «χάσαμε σχεδόν με 9 μονάδες, φθάσαμε σχεδόν στο ιστορικό μας χαμηλό με μια εξαίρεση, εκείνο το τραγικό 18%, τι άλλο να πω, ότι μετά τρεις μήνες, η ελληνική κοινωνία μετανόησε, αποφάσισε πως έκανε λάθος και περιμένει στη σειρά να μας ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν μας ψήφισε;».
Ο Νίκος Δένδιας απέφυγε πάντως να θέσει θέμα άμεσης αλλαγής ηγεσίας, εκφράζοντας ουσιαστικά το αδιέξοδο που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος όσον αφορά την επιλογή του προσώπου που θα διεκδικήσει την προεδρία. Πάντως ξεκαθάρισε ότι «η Ν.Δ. χρειάζεται ένα νέο αφήγημα προς την ελληνική κοινωνία. Πρέπει να αποφασίσει λοιπόν, κατ’ αρχήν, ποιο θα είναι αυτό το αφήγημα και μετά να δούμε ποιος θα προσωποποιήσει αυτό το αφήγημα». Μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός ως προς το αδιατάρακτο της ενότητας του κόμματος εφόσον παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Όπως είπε «αν η Ν.Δ. αποφασίσει συγκεκριμένο αφήγημα, πολλούς από εμάς ίσως να μην μας αφορά κιόλας. Ένα μεγάλο κομμάτι της γενιάς μου, αντιλαμβανόμαστε τη Ν.Δ. ότι ήταν και παραμένει διαχρονικά το σπίτι μας, από το οποίο δεν φύγαμε ποτέ»
'Ασκησε έντονη κριτική για το θέμα του ΕΝΦΙΑ. Όπως επισήμανε «ήταν ουσιαστικό, πολιτικό και επικοινωνιακό λάθος. Πήραμε το «χαράτσι», το οποίο υποσχεθήκαμε πως θα καταργήσουμε. Αν αφήναμε το «χαράτσι», την πολιτική ευθύνη γι’ αυτό είχε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος, εφαρμόζοντας τον ΕΝΦΙΑ αναδεχθήκαμε εμείς συνολικά την πολιτική ευθύνη του φόρου κατοχής ακινήτων στην Ελλάδα. Αυτό ήταν ένα τεράστιο βήμα ανάληψης πολιτικού βάρους σε μια εποχή που ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση κινδύνευε να πάει σε εκλογές».
Τέλος, όσον αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές επισήμανε: «Να διαπραγματευθεί όσο θέλει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο λειτουργίας που έχει συμφωνηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους. Το πλαίσιο αυτό προβλέπει παραμονή στο ευρώ και ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς».