Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, ενημέρωσε, με επιστολή του, τους υποψήφιους αφού προηγουμένως οι δύο εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, WIND και OTS, απάντησαν ότι θα είναι έτοιμες εγκαίρως και οι τεχνικές δοκιμές θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου.
 
Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Ν. Αλεβιζάτος αναφέρει πως: «Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017».
 
Επίσης, υπενθυμίζει ότι έως το τέλος του έτους δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των δικηγορικών συλλόγων της χώρας (26-11 και 3-12-2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17-12-2017), δηλάδή της ΝΔ.
 
Παρά την νέα απόφαση για μετάθεση της ημερομηνίας, σημειώνεται πως η διαφωνία του Ποταμιού για την 12η Νοεμβρίου, που πραγματοποιείται ο διεθνής Μαραθώνιος Αθηνών, παραμένει. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας σημειώνει στην επιστολή του πως: «Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους».
 
Σημειώνεται επίσης πως για την υποστήριξη της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο τέως υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δέχθηκε να συνδράμει ως σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.