Παρόλο που όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση προσπαθούσε να φανεί άτεγκτη σχετικά με το θέμα της διαχείρισης του κορονοϊού, τώρα με φόντο τις εκλογές φαίνεται να προτίθεται να πραγματοποιήσει μια ακόμα πολιτική «κυβίστηση».  Ο Θάνου Πλεύρη δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 πως θα σβηστούν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν.

Τα εν λόγω πρόστιμα ήταν ύψους 100 ευρώ και χρησιμοποιήθηκαν ως μέσο «πειθούς» για άτομα να εμβολιαστούν άτομα άνω των 60 ετών. Όπως είπε τα πρόστιμα θα σβηστούν ενώ επισήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί κριθούν ακατάλληλοι να επιστρέψουν στο ΕΣΥ, τότε αυτό θα επανεκτιμηθεί πάλι το 2023.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «είμαστε στην λύση του θέματος με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους που εκ των υστέρων εμβολιάστηκαν. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα για να λυθεί. Σε αυτούς τους 300.00 πολίτες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν και είχαν πληρώσει το πρόστιμο, αυτό θα διαγραφεί και τα χρήματα θα τους επιστραφούν. Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μέσα στην επόμενη εβδομάδα».

Σε ανακοίνωσή του το πρωί της Παρασκευής το γραφείο του υπουργού Υγείας διευκρίνισε ότι: «Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σήμερα στον ΑΝΤ1 τα πρόστιμα ότι εξετάζεται να διαγραφούν σε αυτούς που εμβολιάστηκαν».