Διακηρυγμένος στόχος της μεταρρύθμισης είναι το «θετικό σοκ» στην αγορά εργασίας με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Στην ανακοίνωσή τους με την οποία καλούσαν στις κινητοποιήσεις, τα συνδικάτα υποστήριζαν πως «ο νόμος δεν επιτρέπει δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά γενικεύει την εργασιακή ανασφάλεια και επιδεινώνει την εργασιακή ανισότητα ειδικά σε βάρος των νέων και των γυναικών».
Παρά τις τροποποιήσεις και τη διαβούλευση με τα συνδικάτα που επιδίωξε, για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση, ο «νόμος Κομρί» παραμένει κόκκινο πανί για τμήμα της γαλλικής κοινωνίας, η οποία τον θεωρεί επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.
Αντιδράσεις και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα
Δεν λείπουν επίσης ούτε τμήματα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος που δεν πείθονται από τις διαβεβαιώσεις του γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς πως η μεταρρύθμιση είναι «έξυπνη, θαρραλέα και αναγκαία».
Σημειώνεται ότι η ανεργία στη Γαλλία παραμένει στην περιοχή του 10,5%, ενώ ο Ολάντ πλησιάζει στην ολοκλήρωση της θητείας του, από την έναρξη της οποίας διακήρυσσε ότι στοχεύει στην αντιστροφή αυτής της τάσης.