Οι πιλότοι της εταιρείας απεργούν στις πτήσεις που ξεκινούν από το αεροδρόμιο της Βαυαρίας από τις 10:00 ως τις 18:00 (τοπική ώρα, 11:00- 19:00 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε το Cockpit σε ανακοίνωσή του.
 
«Δεδομένου ότι η διεύθυνση της Lufthansa δεν έχει διατυπώσει ως τώρα καμιά συμβιβαστική προσφορά, είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε νέες κινητοποιήσεις», αναφέρουν, δηλώνοντας ετοιμότητα για συμφωνία ανά πάσα στιγμή ώστε να αποφευχθεί μια απεργία.
 
Μετά την ανακοίνωση στο τέλος Αυγούστου της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση αναφορικά με τις προϋποθέσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση των πιλότων του ομίλου, το συνδικάτο Cockpit που τους εκπροσωπεί έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Ωστόσο, ενώ οι κερδοφόρες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων της εταιρείας δεν είχαν περιληφθεί στην κινητοποίηση της περασμένης εβδομάδας, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν ότι αυτή τη φορά η απεργία θα περιλάβει όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Μονάχου.
 
Η διοίκηση ανακοίνωσε από την πλευρά της πως δεν μπορεί ακόμη να πει ποιες πτήσεις θα επηρεαστούν και χαρακτήρισε την απεργία «ακατανόητη».
 
 

Πτώση μετοχών και απώλειες 10 εκατ. ευρώ
 

Οι μετοχές της Λουφτχάνσα σημείωσαν πτώση μετά την ανακοίνωση της απεργίας και στις 11:14 (ώρα Ελλάδας) κατέγραφαν απώλειες 1,5%.
 
Το συνδικάτο Cockpit εκπροσωπεί περίπου 5.400 από τους περίπου 9.000 πιλότους της Λουφτχάνσα και οι δύο προηγούμενες απεργίες κόστισαν στην εταιρεία πάνω από 10 εκατ. ευρώ, ενώ έπληξαν και τις κρατήσεις.