Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιστρέφει στην ενεργό πολιτική σκηνή μετά από εννέα χρόνια απουσίας. O Γαβριήλ Σακελλαρίδης, από τον Ιανουάριο 2015 έως τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, και εκλεγμένος βουλευτής στην Α’ Αθηνών. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας αντιρρήσεις για την εφαρμογή των μνημονίων.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έκαναν δηλώσεις μετά τη συνάντησή τους.

«Είμαστε εδώ για να ανταποκριθούμε στη μεγάλη ευθύνη της Νέας Αριστεράς να αποτελέσει την πειστική διέξοδο της ελληνικής κοινωνίας. Τώρα είναι η ώρα της συνεννόησης δυνάμεων. Ο Γαβριήλ θα είναι στην πρώτη γραμμή και αναλαμβάνει τον κρίσιμο ρόλο του υπευθύνου πολιτικού σχεδιασμού» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Από την πλευρά του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ευχαρίστησε τον Αλέξη Χαρίτση για την υποδοχή σημειώνοντας ότι «είναι πολύ μεγάλη χαρά μετά από χρόνια απουσίας να επιστρέφω στο σπίτι μου». «Η Νέα Αριστερά και θέλει και μπορεί να σηκώσει το βάρος που της αναλογεί».