Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι ο πρόεδρος της νέας Κ.Ο., η οποία αποτελείται από τους Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση, Νάσο Ηλιόπουλο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Πέτη Πέρκα, Χουσείν Ζειμπέκ και Φερχάτ Οζγκιούρ.

Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ Γραμματέας της Κ.Ο. η Πέτη Πέρκα.

«Εύκολο είναι ό,τι μπορεί να υπηρετήσει η συνείδησή σου. Σήμερα γίνεται μια νέα αρχή. Το πρώτο βήμα για μια συνάντηση αριστερών προοδευτικών ανθρώπων. Όσοι είστε εδώ πιστέψατε σε εμάς πριν από εμάς» ανέφερε η Έφη Αχτσιόγλου στην εκδήλωση παρουσίασης στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

«Ξεκινάμε από την αρχή αλλά όχι από το μηδέν. Το πρώτο βήμα είναι να μην ανεχθούμε τη στασιμότητα και τον εκφυλισμό. Σε κανέναν δεν αξίζει να ζει σε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια πολιτική δύναμη που δεν φοβάται την αλλαγή. Να μιλήσουμε ρεαλιστικά, ριζοσπαστικά, αριστερά, φεμινιστικά, με έναν άλλο τρόπο. Αυτός ο πολιτικός χάρτης είναι πολύ στενός. Η φιλοδοξία να μιλήσουμε με όρους ευθύνης απαιτεί να δείξουμε στην πράξη ότι η πολιτική μπορεί να γίνει αλλιώς» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Είμαστε εδώ για να παράγουμε πολιτική. Δεν επιδιώκουμε να είμαστε στρατηγοί» είπε με τη σειρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Κανείς δεν ξεκινάει από το μηδέν. Γνωριζόμαστε. Δεν πρόκειται να απαρνηθούμε αυτό που υπήρξαμε. Θα είμαστε για πάντα περήφανοι και περήφανες που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, για τη δημοσιονομική πολιτική, για τη Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε πως «δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα καταφέραμε. Δεν αρκούν. Στεκόμαστε αυτοκριτικά και σε όσα ανεχθήκαμε και όσα υποτιμήσαμε».

«Θέλουμε κάτι νέο, μια νέα Αριστερά, ευρύχωρη που μιλά με σαφήνεια που δεν κρυβει τις προθέσεις της» συμπλήρωσε και τόνισε πως »βρισκόμαστε εδώ γιατί μας ενώνει το όραμα του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα με Δημοκρατία. Χρειαζόμαστε ένα φιλόδοξο νέο σχέδιο που να απαντά στα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας».

«Η βαρύτατη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε παραγωγή αδιέξοδου σκανδαλολογικού λόγου. Η Αριστερά δεν κινδυνεύει μόνο από την εκλογική συρρίκνωση αλλά από την πρωτοφανή απαξίωση. Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που θέτει τους όρους στη δημόσια συζήτηση. Η πολιτική της Ν.Δ υπονομεύει το μέλλον. Η Δεξιά στη χώρα μας επενδύει στο παλιό: Η αδικία γίνεται νόμος. Οι ανισότητες γεννούν θυμό. Η δική μας απόφαση είναι να βάλουμε την πολιτική στο τιμόνι. Να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί, αρκεί να λέει αυτά που πιστεύει και κυρίως να πιστεύει αυτά που λέει. Χωρίς δογματισμό και χωρίς φόβο» σημείωσε και συνέχισε πως «σε λίγους μήνες έχουμε μια πολύ μεγάλη μάχη».

«Ενάντια στη δεξιά ηγεμονία και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε εκεί, με μια νέα Αριστερά. Που δεν κρύβεται πίσω από το πολιτικό κόστος που θα έχει έναν ηθικό ρεαλισμό» προσέθεσε και κατέληξε πως «η βαρύτατη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε σε παραγωγή αδιέξοδου σκανδαλολογικού λόγου. Η Αριστερά δεν κινδυνεύει μόνο από την εκλογική συρρίκνωση αλλά από την πρωτοφανή απαξίωση. Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που θέτει τους όρους στη δημόσια συζήτηση. Η πολιτική της Ν.Δ υπονομεύει το μέλλον. Η Δεξιά στη χώρα μας επενδύει στο παλιό: Η αδικία γίνεται νόμος. Οι ανισότητες γεννούν θυμό. Η δική μας απόφαση είναι να βάλουμε την πολιτική στο τιμόνι. Να υπενθυμίσουμε ότι η Αριστερά μπορεί, αρκεί να λέει αυτά που πιστεύει και κυρίως να πιστεύει αυτά που λέει. Χωρίς δογματισμό και χωρίς φόβο».