Όλος ο διάλογος που παρουσιάστηκε:

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: Καταδιώκουμε Hyundai Accent, που είναι πιθανόν κλεμμένο
Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνεχίστε την καταδίωξη.
Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Το Hyundai περνάει τα κόκκινα και κάνει επικίνδυνους ελιγμούς με μεγάλη ταχύτητα
Κέντρο ΕΛΑΣ: Σταματήστε την καταδίωξη. Υπάρχει κεντρική εντολή.
Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Άλλες ομάδες): Συνεχίζουμε την καταδίωξη. Το όχημα κινείται επικίνδυνα και το ακολουθούμε.

Λίγο αργότερα, μια ομάδα ΔΙΑΣ ενημερώνει ότι έχει μείνει πίσω και πως δεν συνεχίζει την καταδίωξη του οχήματος, κάτι που δεν κάνουν τα υπόλοιπα πληρώματα που βρίσκονται πίσω από το ύποπτο όχημα.

Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (Ομάδα 400Γ Πειραιά): Έχουμε μείνει πίσω. Δεν μπορούμε να προλάβουμε τους συναδέλφους, που κυνηγούν το αυτοκίνητο.

Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχω πει να σταματήσετε. Έχω εντολή από ανώτατο αξιωματικό (δίνει κωδικούς του ανώτατου αξιωματικού).
Αστυνομικοί ΔΙΑΣ: (που συνεχίζουν την καταδίωξη): Συνεχίζουμε να τον ακολουθούμε.
Κέντρο ΕΛΑΣ: Σας έχουμε πει κατ’ επανάληψη. Μην τους καταδιώκετε. Υπάρχει εντολή.

Παράλληλα, η δικηγόρος του 16χρονου που έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται, Βούλα Δημητριάδου, τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι ο νεκρός, Νίκος Σαμπάνης, βρισκόταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τη δικηγόρο, ο οδηγός του οχήματος ήταν ο 15χρονος που ακόμα αναζητείται και πιθανότατα θα παραδοθεί σήμερα Δευτέρα στις Αρχές, ο 16χρονος που τραυματίστηκε από τα πυρά ήταν ο συνοδηγός, ενώ ο 20χρονος που έχασε τη ζωή του από τα πυρά των αστυνομικών καθόταν στο πίσω κάθισμα.

«Είναι δεδομένο ότι δέχθηκαν πυροβολισμό ενώ δεν είχαν οπλισμό» τόνισε η δικηγόρος. «Τι ήταν αυτό που πυροδότησε κλίμα επίθεσης. Για εμάς δεν υπήρχε επίθεση» πρόσθεσε και εξήγησε τα περί «εμβολισμού». «Εγκλωβίζεται ένα όχημα από άλλον παράγοντα, που είναι το λεωφορείο. Κάνει όπισθεν προφανώς για να αλλάξει πορεία. Ποιον αστυνομικό χτύπησε, ποιος είναι τραυματίας αυτήν την ώρα;

Ο πελάτης μου είναι ο 16χρονος, ο οποίος ήταν στη θέση του συνοδηγού. Αυτός ο οποίος σκοτώθηκε ήταν στο πίσω κάθισμα και ο οδηγός ήταν ο 15χρονος που διέφυγε και είπε θα παραδοθεί. Έχουμε πολλές περιπτώσεις απείθειας. Αλίμονο σε τέτοιες περιπτώσεις να θρηνούμε νεκρούς»