Μόλις ολοκληρώθηκε η προανάκριση για την πρώτη δίωξη κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας, η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, και συγκεκριμένα το 2ο Τμήμα Προστασίας  Πολιτεύματος, έσπευσε να ασκήσει νέα δίωξη, αυτή τη φορά για την ανακοίνωση αλληλεγγύης στην εξέγερση των μεταναστών στην Αμυγδαλέζα,  μετά την άγρια καταστολή της από αστυνομικές δυνάμεις στις 10 Αυγούστου.  

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΕΡΦΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Δεν πρόκειται για «ψευδείς ειδήσεις»  αλλά για τεκμηριωμένες  καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ για τις απάνθρωπες πρακτικές τιμωρίας των μεταναστών κρατουμένων της Αμυγδαλέζας, ακόμη και την διακοπή ρεύματος για να μην υπάρχει κλιματισμός στη περίοδο του καύσωνα, που οδήγησαν στην εξέγερση στις 10 Αυγούστου. Για τα εγκλήματα της Αμυγδαλέζας βέβαια, δεν διώκεται κανένας αστυνομικός. Η κυβέρνηση θέλει να συνεχίζουν ατιμώρητοι οι αστυνομικοί την εγκληματική ρατσιστική κακομεταχείριση των προσφύγων μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για το Δένδια το να είσαι πρόσφυγας είσαι αυτόματα  εγκληματίας! 
 
Είναι μία δίωξη κατά της ελευθερίας της κριτικής και κυρίως κατά της αντιρατσιστικής κριτικής που ασκεί η ΚΕΕΡΦΑ κατά της κυβέρνησης , της αστυνομίας και της Χρυσής Αυγής.  Οι νεοναζί κατά την κυβέρνηση Σαμαρά μπορούν ελεύθερα  να δολοφονούν μετανάστες, να τραυματίζουν θανάσιμα τους αγωνιστές της αριστεράς, να βρίζουν οποιονδήποτε , να αρπάζουν τα μικρόφωνα και να στερούν το λόγο από τους δημάρχους, να χαιρετούν ναζιστικά σε τελετές μνήμης θυμάτων των Ναζί. Γι αυτούς δεν υπάρχουν εισαγγελείς και διώξεις, υπάρχουν μόνο για την αριστερά!”

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.