Σημειώνεται πως από σήμερα η χώρα εισέρχεται στη δεύτερη φάση του καύσωνα, καθώς τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Τόσο οι επιστήμονες όσο και το Υπουργείο Υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ηλικιωμένους, τα παιδιά αλλά και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως πρέπει να προσέξουμε τους ηλικιωμένους, αφού δεν πρέπει να μείνουν μόνοι τους τις μέρες των ακραίων θερμοκρασιών.

Παράλληλα, τα μικρά παιδιά κάτω των 5 ετών από τις 12 μέχρι τις 5 πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο, ιδανικά μέσα σε σπίτια και όχι σε θάλασσες και βεράντες.

Μάλιστα, η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά τις μέρες του καύσωνα λέγοντας πως δεν θα πρέπει να βρίσκονται στις παραλίες το μεσημέρι, όταν η θερμοκρασία βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Δείτε την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας: