Με σίδερα και λαμαρίνες προσπαθούν για μία ακόμη φορά οι αρχές να σφραγίσουν το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο «Εμπρός», έπειτα από την επανακατάληψη του από πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου.

Έξω από το Θέατρο βρίσκονται συνεργεία του Δήμου και αστυνομικές δυνάμεις όπως καταγράφεται και στο παρακάτω βίντεο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη αστυνομικές αρχές και συνεργεία του Δήμου τσιμέντωσαν τις εισόδους και τα παράθυρα του θεάτρου, ενώ πλήθος κόσμου με χορούς και μουσικές το βράδυ του Σαββάτου επανακατέλαβε τον χώρο.

Μια μεγάλη γιορτή αγώνα για την ανακατάληψη του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου «Εμπρός»

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνέλευσης για το Εμπρός:

«Μια πολύ μεγάλη και ενθουσιώδης συνέλευση του Εμπρός την Κυριακή 23/5 αποφάσισε την συνέχιση της υπεράσπισης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου. Ξεκινάμε από σήμερα Δευτέρα 24/5 και κάθε μέρα από τις 5 εβδομάδα Τέχνης και Ελευθερίας μπροστά στο κτήριο και συλλογικές εργασίες αποκατάστασης των φθορών που προξένησε η εκκένωση. Το Σάββατο 29/5 καλούμε σε Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των καλλιτεχνών, των συνελεύσεων γειτονιάς και των κοινωνικών εγχειρημάτων σε κάθε γωνιά της χώρας για την υπεράσπιση όχι μόνο του Εμπρός αλλά όλων των απελευθερωμένων χώρων. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Εμπρός ξεκινά ΣΗΜΕΡΑ και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες. Θα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες συμμετοχές. Καλούμε καλλιτεχνικές ομάδες να παρουσιάζουν τις ιδέες και το έργο τους κατά την διάρκεια της ημέρας έξω από το κτίριο. Πρώτη μέρα του φεστιβάλ Δευτέρα 24/5 με τις Αφρικανικές κοινότητες της Αθήνας να μας προσφέρουν την εμπειρία της μουσικής και των πολιτισμών τους σε μια μεγάλη Africa Unity αντιρατσιστική γιορτή- έναρξη στις 7. Κάθε μέρα στις 5 το απόγευμα “Τα παιδιά διαμαρτύρονται για το Εμπρός” με παιδικές γιορτές και δραστηριότητες. Δεν θα παραδώσουμε τα όνειρα μας στο σκοτάδι».