Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε μετά την κατασκευή του νέου ισραηλινού οικισμού Γκιβάτ Εβιάτα, κοντά στη Μπέιτα- Την ίδια στιγμή, μια άλλη πραγματοποιήθηκε για την υπεράσπιση παλαιστινιακής γης που απειλείται με κατάσχεση ανατολικά της Μπαγίτ Ντατζάν.

Ο Αχμάντ Τζιμπρίλ, ο διευθυντής του PRC, δήλωσε ότι τρεις από τους διαδηλωτές χτυπήθηκαν από σφαίρες χάλυβα με επικάλυψη καουτσούκ και άλλοι 12 υπέστησαν ασφυξία από δακρυγόνα στο Μπέιτ Ντακάν. Επιπλέον, ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε από σφαίρες από χάλυβα με επικάλυψη καουτσούκ και τέσσερις άλλοι υπέστησαν ασφυξία από την εισπνοή δακρυγόνων στην Μπέιτα.

Το πρακτορείο WAFA ανέφερε ότι η κατασκευή από το Ισραήλ δύο φυλάκων στην κορυφή του όρους Σαμπίχ, νότια της Μπέιτα, και του όρους Αλ-Άρμα, βόρεια της πόλης, καθώς και ενός παρακαμπτήριου δρόμου στα δυτικά, έχει ως στόχο να ωθήσει τα παλαιστινιακά χωριά και τις πόλεις σε θύλακες γκέτο, που περιβάλλονται από τείχη, οικισμούς και στρατιωτικές εγκαταστάσεις»

.Οι αναφορές των τοπικών αρχών δείχνουν ότι μέσα σε σχεδόν ένα μήνα, τουλάχιστον οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 620 τραυματίστηκαν στην πόλη.