Σύμφωνα με την καταγγελία, αστυνομικοί έπιασαν τον άνδρα μετά την πορεία της 21ης Οκτωβρίου, τον κράτησαν γυμνό σε κελί του αστυνομικού τμήματος και τον βασάνισαν.

Αναλυτικά η καταγγελία:

Ο Α. είναι ένα παιδί από την Τυνησία που μετακόμισε στην Ελλάδα πριν μερικούς μήνες. Επηρεασμένος από την επανάσταση του 2010 στη χώρα του, έφτασε στην Ελλάδα αναζητώντας ένα κίνημα, μία αλληλεγγύη, προσβλέποντας ακόμη στη συνέχιση της δραστηριότητάς του ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια. Συμμετείχε στις τελευταίες κεντρικές πορείες των Εξαρχείων, έζησε την τοπική καταστολή και τις λαμαρίνες και παράλληλα πήγαινε καθημερινά στο λόφο του Στρέφη για βόλτα, για μπάσκετ και για παρέα. 

Ο Α. δεν ήξερε κανέναν από δω αλλά μέσα σε μερικούς μήνες βρήκε μία γειτονιά και ένιωσε τη συντροφικότητα. Όταν η αστυνομία εγκαταστάθηκε στο Στρέφη και τον απέκλεισε, άρχισε να συμμετέχει στη συνέλευση υπεράσπισής του προκειμένου να βοηθήσει.

Μέχρι που σε μια συνέλευση ήρθε συντετριμμένος, με τραύματα στο πρόσωπο, να μας μιλήσει για τον βασανισμό του. Δελτάδες τον σταμάτησαν στη Δερβενιών πριν μερικές μέρες, δεν τον αφήσανε να δείξει ταυτότητα, τον μετέφεραν στο Α.Τ. Εξαρχείων, τον γδύσανε για να τον ταπεινώσουν και τον κρατήσανε σ’ ένα κελί για ώρες. Πήραν τα στοιχεία του και βρήκανε που δουλεύει. Όταν τελικά τον αφήσανε, μπάτσοι με πολιτικά τον ακολουθήσανε μέχρι την Ομόνοια όπου τον δείρανε στη μέση του δρόμου. 

Την επομένη, ο Α. δε μπόρεσε να πάει στη δουλειά του και ο προϊστάμενός του ξαφνικά αποφάσισε να “διακόψει τη συνεργασία”. Ο Α. πιστεύει πως η αστυνομία ενεπλάκη, καθώς ποτέ δεν είχε δώσει αφορμή για τίποτα. Μερικές μέρες μετά συναντάει τους ίδιους Δελτάδες στην Τοσίτσα, αρχίζουν να τον κυνηγάνε αλλά αυτός καταφέρνει να ξεφύγει. Όμως, μετά την πορεία της Παρασκευής 21/10 στο ΑΤ Ομόνοιας, μπάτσοι τον ξαναπιάνουν και τον κρατάνε πάλι σε κελί, γυμνό για ώρες. Αυτή την φορά τον βασανίζουν μέσα στο τμήμα.

Η αστυνομία είναι παντού. Βιάζει στα Α.Τ., βασανίζει μέσα στα εργοτάξια του μετρό που λειτουργούν σαν αυτοσχέδια κρατητήρια, χλευάζει στο δρόμο τους περαστικούς κάνοντας ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια, τραμπουκίζει παιδιά μπροστά από το σχολείο τους, δέρνει γονείς στα γήπεδα μπάσκετ. Μερικοί μπάτσοι στα Εξάρχεια φυλάνε τις λαμαρίνες της πλατείας ενώ άλλοι κάνουν συνεχείς “περιπολίες” και επιτίθενται στα συντρόφια μας. Καθένας απ’ αυτούς είναι εχθρός, είναι στόχος. Η αστυνομία συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής και επιδιώκει να μας εκτοπίσει από τις γειτονιές μας.

Να τους διώξουμε εμείς λοιπόν από τις γειτονιές μας και από τις ζωές μας γενικότερα.

Έσοδα από τις δράσεις και τα μπλουζάκια της συνέλευσης θα πάνε στον Α.

Αλληλεγγύη σε κάθε μετανάστη, θύμα ρατσιστικής βίας.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη