Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Κάζα, κοντά στα Βίλια Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του documento.gr, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται εκτροπές κυκλοφορίας από την Τροχαία. Πρόκειται για νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση, η κατεύθυνση της οποίας είναι προς τα Βίλια, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό και εδώ και λίγα λεπτά έχουν καταφτάσει στο σημείο επίγειες δυνάμεις, ενώ ο άνεμος κινείται με 8 μποφόρ. Η συγκεκριμένη φωτιά βρίσκεται στα σύνορα της Αττικής με τη Βοιωτία και εκδηλώθηκε σε μια ημέρα που και οι δύο νομοί βρίσκονται στο επίπεδο 4 του χάρτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Το πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με το OPEN, κινείται απειλητικά προς τα σπίτια ενώ στη περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά συνεχίζει ναι καίει για 8η ημέρα δάση και δασικές εκτάσεις.Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν σήμερα Δευτέρα 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.