Τη δυνατότητα να μπορούν να κλειδώσουν το λογαριασμό τους οι χρήστες του Facebook δίνει το κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να αποφευχθούν  ανεπιθύμητες παρεμβολές από τους Ταλιμπάν.

Το λανσάρισμα της νέας αυτής δυνατότητας πραγματοποιήθηκε εχθές, Πέμπτη, και όπως δήλωσε στο Twitter, ο επικεφαλής Πολιτικής Ασφαλείας του Facebook, Ναθάνιελ Γκλάιχερ, η δυνατότητα αυτή δίνεται για τη διασφάλιση της προστασίας των χρηστών. «Όταν το προφίλ τους είναι κλειδωμένο, άτομα που δεν βρίσκονται στη λίστα φίλων αδυνατούν να αποθηκεύσουν ή να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία προφίλ τους ή να διαβάσουν δημοσιεύσεις στο χρονολόγιό τους», πρόσθεσε ο Γκλάιχερ. Το Instagram επίσης -που πλέον ανήκει στο Facebook- ανακοίνωσε ότι προωθεί ειδοποιήσεις με συγκεκριμένα βήματα, για το πως οι Αφγανοί χρήστες θα μπορούσαν να προστατεύσουν το λογαριασμό τους.

Ο Γκλάιχερ ανακοίνωσε επίσης ότι το Facebook έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα των χρηστών να βλέπουν και να αναζητούν τη λίστα «Φίλοι» στο Αφγανιστάν για να τους προστατεύσουν από τον εντοπισμό από τους Ταλιμπάν.
Και για χρήστες εκτός Αφγανιστάν με φίλους στη χώρα, το Facebook μοιράστηκε μια σειρά οδηγιών για να ενισχύσει τις ρυθμίσεις ορατότητάς τους. «Πολλά από αυτά ενημερώθηκαν από ανατροφοδότηση ακτιβιστών, δημοσιογράφων και ομάδων της κοινωνίας των πολιτών», σημείωσε ο ίδιος.