Σύμφωνα με δημοσίευμα του Documento, η ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς που διερευνά το σκάνδαλο των παράνομων πληρωμών της Novartis. Η υπόθεση αφορά υπερτιμολόγηση φαρμάκου το 2008, η οποία φέρεται να ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φυσικός αυτουργός της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του οποίου ασκήθηκε η αντίστοιχη δίωξη είναι μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου του υπουργείου Υγείας.
 
Όπως αναφέρεται, το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου αντιμετωπίζει δίωξη για ψευδή βεβαίωση με επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου. Δύο ακόμα στελέχη της Novartis, ο Κωνσταντίνος Φρουζής και η Ιωάννα Ρούμπου διώκονται για ηθική αυτουργία από κοινού στην παραπάνω πράξη.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η δίωξη αφορά την τιμή φαρμάκου για τον ζαχαρώδη διαβήτη, το φάρμακο eucreas. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2008, το μέλος της διεύθυνσης τιμών φαρμάκου που βρίσκεται στο στόχαστρο της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, φέρεται να βεβαίωσε ψευδώς ότι το εν λόγω φάρμακο ήταν ακριβότερο κατά περίπου 14 ευρώ από την πραγματική του τιμή, γεγονός πως προκάλεσε σημαντική ζημιά στα δημόσια ταμεία.