Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα,  η Ολλανδία λαμβάνει από το Βέλγιο δύο χερσονήσους μεγέθους «23 γηπέδων ποδοσφαίρου», όπως αναφέρει το NOS, ενώ η περιοχή που διευθετήθηκε βρίσκεται μεταξύ του ανατολικού βελγικού δήμου Vise και του νοτιοδυτικού ολλανδικού δήμου Eijsden που χωρίζονται από τον ποταμό Meuse.
 
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια λόγω της μετατόπισης της κοίτης του ποταμού, δύο ακατοίκητα κομμάτια γης που ανήκουν στο Βέλγιο κατέληξαν στην ολλανδική πλευρά του ποταμού, ενώ ένα τμήμα ολλανδικού εδάφους κατέληξε στη βελγική πλευρά του Meuse.
 
Κερδισμένη βγαίνει ωστόσο η Ολλανδία κερδίζοντας 40,5 στρέμματα ενώ το Βέλγιο κέρδισε μια περιοχή μεγέθους 7,6 στρεμμάτων. Όμως ορισμένοι κάτοικοι φαίνεται να παραπονιούνται με τα νέα δεδομένα, καθώς λέγεται πως κάποιες ακατοίκητες εκτάσεις έχουν χρησιμοποιηθεί για παράνομες δραστηριότητες, συμφωνίες για ναρκωτικά και πορνεία. Μάλιστα είχε εντοπιστεί και ένα πτώμα στις περιοχές αυτές, που όμως δεν διερευνήθηκε ποτέ.
 
Η αρχική συμφωνία των συνόρων είχε υπογραφτεί το 1843, ενώ μετά από περίπου 170 χρόνια, τον περασμένο Νοέμβριο, οι βασιλείς των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία. Από μεριάς του ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Didier Reynders εκτίμησε πως η νέα συμφωνία αποτελεί ένδειξη καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η συμφωνία δείχνει ότι τα σύνορα μπορούν επίσης να ανταλλάσσονται ειρηνικά».