Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ο Κ. Ζουράρις δήλωσε ότι αποχώρησε οικειοθελώς από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και τόνισε ότι αν και δεν γνώριζε καλά μέχρι τώρα τον πρωθυπουργό κατάφερε να μιλήσει μαζί του για ώρα και να διαπιστώσει πως είναι ένας νεαρός σοφός που τον αντιμετωπίζει σαν καλό γιο του. «Είναι ένας νεαρός σοφός, έχει μια εκπληκτική φιλοπατρία, είναι πράος, μειλίχιος. Ήταν σαν ένας καλός γιος μου».

Ο Κ. Ζουράρις ενημέρωσε με επιστολή από την Κυριακή τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του. «Ερίδματε (καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις δηλώσεις του Κ. Ζουράρι σχετικά με τις ομάδες του Ολυμπιακού και του Άρη, ο Δημήτρης Καμμένος των ΑΝΕΛ ζήτησε την καθαίρεση του από την θέση του υφυπουργού, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνέχιζε ο ίδιος.