Αν ίσχυαν οι νόμοι σε αυτό το κράτος, το περίφημο ΕΣΡ των προστίμων για κριτικές αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα, θα έπρεπε να καλέσει τη διοίκηση του ΑΝΤ1 και να ανακαλέσει την άδεια του ραδιοφώνου. Άλλες έξι απολύσεις αυτό τον μήνα και τα σωματεία τώρα ξύπνησαν και με απεργία το Σαββατοκύριακο, προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα. 

Η διοίκηση του ραδιοφώνου του Antenna συνέχισε τις κατά μήνα κλιμακωτές απολύσεις, με την απόλυση τεσσάρων δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και της συνδικαλιστικής εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., καθώς και δύο ηχοληπτών. 

Το νέο μπαράζ έρχεται ως συνέχεια των απολύσεων όλων σχεδόν των παραγωγών του τον προηγούμενο μήνα. Του Γιώργου Μητσικώστα, του Δημήτρη Σούλτα και των Αδιάβροχων. και συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις, αφήνοντας εκτός σταθμού τα ιστορικά Κακά Κορίτσια, Έλενα Καραμίχαλου και Μαρία Λεμονιά. Επιπλέον έφυγαν δύο δημοσιογράφοι, η Κορίνα Ξυπολιτίδου και ο Νέστορας Δημαράς, καθώς και δύο ηχολήπτες, ο Γιώργος Γεωργούλας και ο Δημήτρης Κύρκος. 

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων, αντιδρώντας άμεσα στις νέες αυτές απολύσεις αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου 28 Ιουλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό και ζητούν την άμεση ανάκληση των παρανόμων και καταχρηστικών απολύσεων των έξι απολυμένων.

«Επισημαίνουμε ότι στο συντακτικό προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού παραμένουν μόνο πέντε (5) δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχουμε ήδη ενημερώσει, για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού ώστε να επέμβει άμεσα για να διασφαλιστούν τα όσα ορίζει η άδεια παραχώρησης της συχνότητας στην Εταιρία.»