Υπενθυμίζεται επίσης ότι μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, το Ισραήλ δολοφόνησε 104 Παλαιστινίους, ενώ την Τετάρτη δήλωσε ότι διατηρεί τη δέσμευσή του στην εκεχειρία, παρά τα αντίποινα.
Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση από ενόπλους σε έδαφος εντός της «κίτρινης γραμμής» όπου τα στρατεύματά του αποσύρθηκαν με βάση την ανακωχή. Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς αρνείται την κατηγορία.
Παράλληλα, η Χαμάς παρέδωσε χθες τα λείψανα δύο Ισραηλινών ομήρων. Στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας, η Χαμάς άφησε ελεύθερους όλους τους ομήρους που ήταν ζωντανοί και κρατούνταν στη Γάζα με αντάλλαγμα σχεδόν 2.000 Παλαιστίνιους φυλακισμένους και κρατούμενους, ενώ το Ισραήλ συμφώνησε να αποσύρει τα στρατεύματά του, να σταματήσει την επίθεσή του και να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια.
Η Χαμάς συμφώνησε επίσης να παραδώσει τα λείψανα και των 28 ομήρων που δεν βρίσκονται εν ζωή με αντάλλαγμα 360 Παλαιστινίους μαχητές που σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Μετά τη χθεσινή απελευθέρωση, έχει παραδώσει τουλάχιστον 17 σορούς.