Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλοι μαζί οφείλουν στα δημόσια ταμεία περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, υπολογίζοντας τόσο το κεφάλαιο, όσο και τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Συνολικά, 8.803 ΑΦΜ χρωστούν ποσά μεγαλύτερα από 150.000 ευρώ, ενώ περί τα 1.670 οφείλουν ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ.
 
Βέβαια, όπως τονίζει η κρατική τηλεόραση, από τα παραπάνω πρόσωπα και ΑΦΜ, σε οριστική διακοπή βρίσκονται 992 επιχειρήσεις, σε πτώχευση 945 και 156 σε καθεστώς εκκαθάρισης. Όπως αναφέρεται, οι νέες λίστες θα είναι κοινές, με άθροιση για κάθε ΑΦΜ των ληξιπρόθεσμων ποσών σε ταμεία και εφορία.
 
Στα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα για τα φυσικά πρόσωπα θα περιλαμβάνονται ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου, επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα, όνομα μητέρας, σύνολο οφειλόμενου ποσού. Παράλληλα, στα στοιχεία που θα δοθούν στη δημοσιότητα για τα νομικά πρόσωπα θα περιλαμβάνονται ΑΦΜ, επωνυμία, διεύθυνση έδρας, και συνολική οφειλή.
 
Το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών είχε ενημερώσει και καλέσει τους ενδιαφερόμενους μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να ξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους. Το ίδιο έπραξε με e-mail και η ΑΑΔΕ.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όσοι δεν τακτοποίησαν τα χρέη, κινδυνεύουν εάν διαπιστωθεί ότι διαθέτουν περιουσία να τη δουν να βγαίνει στο σφυρί.