Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι ύστερα από νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, οι θάνατοι σημειώθηκαν στην περιοχή της Οδησσού, όπου φορτηγά οχήματα δέχθηκαν επίθεση, ενώ περίπου 60.000 κάτοικοι στη Ζαπορίζια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ολόκληρη η περιφέρεια του Ντονέτσκ, επίκεντρο σφοδρών μαχών, αντιμετωπίζει επίσης εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης μετά από χτυπήματα σε κρίσιμες ενεργειακές εγκαταστάσεις.
Η Μόσχα φαίνεται να κλιμακώνει τις επιθέσεις της σε υποδομές ενέργειας ενόψει του χειμώνα, επιδιώκοντας να πιέσει τον ουκρανικό πληθυσμό και να αποδυναμώσει την άμυνα της χώρας.
Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας ανέφερε επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές Τσερνίχιβ και Χάρκιβ. Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση του Σαββάτου σε κατάστημα στη Ντνιπροπετρόφσκ ανήλθε σε τέσσερις, μεταξύ αυτών δύο παιδιά 11 και 14 ετών.
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα η Ρωσία εξαπέλυσε σχεδόν 1.500 drones, πάνω από 1.100 κατευθυνόμενες βόμβες και περισσότερους από 70 πυραύλους εναντίον ουκρανικών στόχων.