Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε σειρά αεροπορικών επιδρομών σε διάφορα σημεία της Λωρίδας της Γάζας καθώς οι κάτοικοι γιόρταζαν τη δεύτερη ημέρα της μουσουλμανικής γιορτής Eid al-Adha, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αρκετούς ανθρώπους, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και μάρτυρες.

Εντωμεταξύ, Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Συγκεκριμένα, Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους κατοίκους στην πόλη Deir Dibwan, ανατολικά της Ραμάλα, πετώντας πέτρες, τραυματίζοντας τρία άτομα.

Επιπλέον, οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σωματικά σε έναν Παλαιστίνιο στο σημείο ελέγχου Tayasir, ανατολικά της Τούμπα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το Wafa. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι συνεργεία της Ερυθράς Ημισελήνου μετέφεραν τον 46χρονο μετά τον ξυλοδαρμό του από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο σημείο ελέγχου με μώλωπες στο σώμα του.

Το Ισραήλ έχει αντιμετωπίσει διεθνή καταδίκη εν μέσω της συνεχιζόμενης εισβολής του στη Γάζα από την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Περισσότεροι από 37.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί έκτοτε στη Γάζα, οι περισσότεροι από αυτούς γυναίκες και παιδιά, και πάνω από 85.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.