Συγκεκριμένα, το βράδυ της Κυριακής ένας 16χρονος σκοτώθηκε και ενώ προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικά κοντά σε φυλάκιο ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή Abu Dis, ανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο νεαρός σκοτώθηκε όταν ο συγκεκριμένος μηχανισμός εξερράγη πρόωρα στα χέρια του ενώ, άλλες πηγές αναφέρουν πως δολοφονήθηκε από τα πυρά των στρατιωτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ασθενοφόρο της Ερυθράς Ημισελήνου που έσπευσε στο σημείο προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο έφηβο αποκλείστηκε από τις Ισραηλινές Δυνάμεις με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός να εκπνεύσει τελείως αβοήθητος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, οι Αρχές του Ισραήλ παρέδωσαν το σώμα του 13χρονου Ruqayya Abu Eid  ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε δολοφονηθεί από ένοπλη φρουρά του ισραηλινού οικισμού Anatot βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ.

Το πρωί της Δευτέρας μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν τη Λωρίδα της Γάζας ως αντίποινα για μια επίθεση που δέχθηκαν οικισμοί ισραηλινών το βράδυ της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, τύπου F-16 μαχητικό εκτόξευσε δυο ρουκέτες σε ανοικτές εκτάσεις των περιοχών Beir Al-Balah και Khan Younis, κεντρικά και ανατολικά της Γάζας αντίστοιχα, ενώ όλο το προηγούμενο βράδυ πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από την περιοχή.

Από τις ρουκέτες δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.