Ένας άγνωστος άνδρας άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο στη Ρωσία και σύμφωνα με την εφημερίδα Independent τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ δύο έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Το πανεπιστήμιο ειδοποίησε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όλους όσοι βρίσκονταν στην πανεπιστημιούπολη να εκκενώσουν τον χώρο, ή να κρυφτούν σε κάποιο δωμάτιο.

Χρήστες του twitter και τοπικά μέσα δημοσιεύουν σοκαριστικά βίντεο με τους μαθητές να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη δολοφονική επίθεση πηδώντας από τα παράθυρα, αγνοώντας το ύψος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ο δράστης φέρεται να είναι ένας 18χρονος ο οποίος δεν δραστηριοποιείται σε κάποια ομάδα αλλά χαρακτηρίζεται «μοναχικός λύκος» και άφησε σημείωμα πριν την πράξη του, στο οποίο έγραψε «Όσο καιρό γνώριζα τον εαυτό μου, πάντα σκεφτόμουν τον θάνατο», σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Βίντεο έχει καταγράψει τον οπλοφόρο την ώρα που εισέρχεται στο κτήριο 8 του πανεπιστημίου.

Αμέσως μετά την επίθεση, ο δράστης φέρεται να κλείστηκε σε ένα από τα δωμάτια του Πανεπιστημίου, την ίδια ώρα που δεκάδες μαθητές βρίσκονται εγκλωβισμένοι και κρυμμένοι σε άλλους χώρους του κτηρίου. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές που λένε ότι ο ένοπλος σκοτώθηκε από αστυνομικούς που ανταποκρίθηκαν στους πυροβολισμούς.