Ένας 19χρονος Παλαιστίνιος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής κοντά στη Ναμπλούς, στη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ο νεαρός φέρεται να είχε εκτοξεύσει εκρηκτικό μηχανισμό εναντίον των δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με πυρά.
Από την πλευρά του, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι ο Χάσαν Αχμέντ Τζαμίλ Μούσα σκοτώθηκε στον καταυλισμό Αλ Άσκαρ, ανατολικά της Ναμπλούς, κατά τη διάρκεια εισβολής των ισραηλινών δυνάμεων.
Η ένταση στη Δυτική Όχθη αυξήθηκε μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, που πυροδοτήθηκε από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Από τότε, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση την Παλαιστινιακή Αρχή, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.006 Παλαιστίνιοι και 43 Ισραηλινοί, άμαχοι και στρατιώτες.
Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο