Νεκρός βρέθηκε Σομαλός πρόσφυγας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης ΒΙΑΛ στη Χίο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του astraparis, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός το πρωί της Τρίτης 4 Μαΐου από τους συνοριοφύλακες οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα, καθώς ο νεκρός ήταν καλυμμένος από τρωκτικά που έτρωγαν το σώμα του.

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης συχνά πυκνά πανηγυρίζει για τη μείωση των διαμενόντων στη ΒΙΑΛ σε κάτω από 1000, φαίνεται πως οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, καθώς τρωκτικά και άνθρωποι μένουν μαζί με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 28χρονου να επιβεβαιώνει την άμεση ανάγκη να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες διαβίωσης στο ΚΥΤ.

Τις πληροφορίες του ρεπορτάζ επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς όπως αναφέρει: «Ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός τουλάχιστον για 10 – 12 ώρες, ενώ παρατήρησε ότι είχε δύο πληγές, στο αυτί και στο αριστερό χέρι, πιθανότατα από δάγκωμα ποντικού.»

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Νεκρός βρέθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου 2021 στις 12:00 Σομαλός μετανάστης ετών 28 στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.  

Τον άτυχο άνδρα βρήκαν συμπατριώτες του, οι οποίοι και ενημέρωσαν την Ελληνική Αστυνομία.  

Ο στρατιωτικός γιατρός που τον εξέτασε διαπίστωσε ότι ήταν νεκρός τουλάχιστον για 10 – 12 ώρες, ενώ παρατήρησε ότι είχε δύο πληγές, στο αυτί και στο αριστερό χέρι, πιθανότατα από δάγκωμα ποντικού.  

Έχει ήδη αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας καθώς δεν παρατηρήθηκαν πουθενά μώλωπες, κακώσεις, ή πληγές από αιχμηρό αντικείμενο.  

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι πέθανε από εισρόφηση και τα ακριβή αίτια θανάτου θα γίνουν γνωστά μετά από την νεκροψία που θα διενεργηθεί».