Όπως συγκεκριμένα αναφέρουν οι στρατιωτικές πηγές των ΗΠΑ, ο γνωστός και με το προσωνύμιο “Jihadi John”, σκοτώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών του κυβερνητικού μεγάρου της Ράκκας, από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάνει λόγο για «τέσσερις αλλοδαπούς μαχητές που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων αεροπορικών επιδρομών», χαρακτηρίζοντάς μάλιστα τα θύματα και ως «ηγετικά στελέχη του Iσλαμικού Κράτους».
 
Ωστόσο, τα ίδια τα μέλη του Παρατηρητηρίου δηλώνουν στο Reuters πως αδυνατούν να επιβεβαιώσουν για το ότι κάποιος από τους νεκρούς είναι ο  Mohammed Emwazi.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε λάβει μέρος στις δολοφονίες των δημοσιογράφων Steven Sotloff και James Foley, του αμερικανού Abdul-Rahman Kassig που παρείχε από εδάφους υποστήριξη στις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ, των βρετανών David Haines και Alan Henning, του Ιάπωνα δημοσιογράφου Kenji Goto, και πολλών άλλων ατόμων που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές και εκρατούντο ως όμηροι. 

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την είδηση εμφανίστηκε ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον ο οποίος είχε δηλώσει πως θεωρούσε «τον εντοπισμό των δολοφόνων αυτών των τόσο βίαιων πράξεων ως κορυφαίας προτεραιότητας» χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον συγκεκριμένο άνθρωπο ως απειλή για την ανθρωπότητα και εφ' όσον η είδηση είναι ακριβής, τον θάνατό του ως ένα «καίριο πλήγμα στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους».