X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Νεκρός εν ώρα εργασίας 23χρονος διανομέας στο Γαλάτσι

23χρονος που εργαζόταν ως ντελίβερι σε κατάστημα cafe, έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας τη Δευτέρα. Η Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό-Τουρισμό τονίζει σε ανακοίνωση της πως το περιστατικό αποδεικνύει την εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
|

Αυτοκίνητο ΙΧ, το οποίο είχε κατεύθυνση από την οδό  Αγίας Ειρήνης προς  Χριστιανουπόλεως, στην προσπάθειά του να στρίψει αριστερά για να εισέλθει σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας, συγκρούστηκε με μηχανάκι που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς την ΕΥΔΑΠ.  Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή του ο οδηγός της μοτοσικλέτας, νεαρός άνδρας 23 ετών, ο οποίος εργαζόταν ως ντελίβερι σε κατάστημα cafe επί της Λ.Βεΐκου.

Με αφορμή το περιστατικό, η ΛΑΝΤΖΑ επισημαίνει πως για ακόμα μια φορά «αναδεικνύεται η εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθώς και το τεράστιο κενό στο νομοθετικό πλαίσιο  το οποίο δεν τους υποχρεώνει να προμηθεύουν τους υπαλλήλους με εταιρικά δίκυκλα  αλλά και με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας».

Παράλληλα, τονίζει πως ο εργοδότης θα πρέπει να συντηρεί ο εργοδότης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να αναλαμβάνει όλο το κόστος, ενώ επαναλαμβάνουν τα αιτήματα τους για τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση τους:

Στις 10 Ιουλίου  23 χρόνος εργαζόμενος ως ντελίβερι σε καφέ της περιοχής Γαλατσίου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο εν ώρα εργασίας .Πρόκειται για άλλο ένα συνάδελφο μας που θυσιάζεται στην άσφαλτο για να ικανοποιηθεί η ακόρεστη δίψα για κέρδος των ιδιοκτητών καφέ . Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καθώς και το τεράστιο κενό στο νομοθετικό πλαίσιο  το οποίο δεν τους υποχρεώνει να προμηθεύουν τους υπαλλήλους με εταιρικά δίκυκλα  αλλά και με τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Η  αδιαφορία όλων των κυβερνήσεων οι οποίες μαζί με τις ηγεσίες του υποταγμένου συνδικαλισμού της Ομοσπονδίας αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να σταματήσει το αιματοκύλισμα εργαζομένων στην άσφαλτο  τους καθιστά όλους συνένοχους σε αυτό το επαναλαμβανόμενο έγκλημα εναντίον των συναδέλφων μας .

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να δώσουμε τη μάχη από κοινού ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία , εναντία σε αυτούς που μας θεωρούν αναλώσιμους , ενάντια σε αυτούς που υποτάσσονται στα σχέδια των αφεντικών .

– Υποχρέωση της επιχείρησης να παρέχει δικά της οχήματα στους διανομείς τα οποία θα πρέπει να συντηρεί ο εργοδότης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Όλο το κόστος να βαραίνει την επιχείρηση και μόνο.

– Υποχρέωση να παρέχονται τα απαραίτητα Μέτρα Ατομικής Προστασίας  (Κράνος, γάντια , ειδικά μπουφάν , μπότες και γάντια μηχανής)

-Απαγόρευση διανομών σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες (Βροχή , ψύχος , υψηλές θερμοκρασίες )

– Προσλήψεις και Στελέχωση του σώματος Επιθεωρητών Εργασίας με ταυτόχρονη  εντατικοποίηση των ελέγχων σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα που εργάζονται διανομείς

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΖΕΙ ΜΕ 3 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ

– Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες μας

– Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

– ΟΧΙ στις απλήρωτες υπερωρίες και την ανασφάλιστη εργασία

– 7ωρο – 5ήμερο -35ωρο για όλους

– Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις