Σκοτώθηκε όταν ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν ένα όχημα που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση αμάχων από την εμπόλεμη ζώνη κοντά στην πόλη Σεβεροντονέτσκ. Νωρίτερα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουγκάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι, δήλωσε πως προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή διακόπηκαν, αφότου ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο. Όπως έγραψε ο ίδιος στο Telegram, τα θραύσματα διαπέρασαν την θωράκιση του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο ρεπόρτερ που ταξίδευε μέσα σε αυτό. Ο Γκαϊντάι ανήρτησε μια φωτογραφία δημοσιογραφικής διαπίστευσης που ταυτοποιεί τον δημοσιογράφο.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Κατρίν Κολονά, μετά την είδηση του θανάτου «απαίτησε» να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα». Ο θάνατός του Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών, δημοσιογράφου του BFMTV, είναι «βαθιά σοκαριστικός», σημείωσε η υπουργός σε ανακοίνωσή της, ζητώντας παράλληλα «να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της τραγωδίας». Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο του Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ. «Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».
Ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός BFM επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Λεκλέρκ- Ιμοφ. «Το BFMTV με αβάσταχτο πόνο ανακοινώνει τον Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ». Ο τελευταίος υπέκυψε από «θραύσματα καθώς κάλυπτε μια ανθρωπιστική επιχείρηση», μετέδωσε το σταθμός. Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή στην Ουκρανία για τον εικονολήπτη, ο οποίος εργαζόταν για το BFMTV για έξι χρόνια. Ο δημοσιογράφος Μαξίμ Μπραντστέτερ, ο οποίος συνόδευε τον δημοσιογράφο σε αυτό το ρεπορτάζ, «τραυματίστηκε ελαφρά», ανέφερε το κανάλι.