Όπως σημειώνουν:

«Εν έτει 2023, θεωρούμε αδιανόητη τη χρηματοδότηση ενός κλάδου που συντηρείται μόνο με κρατικές ενισχύσεις εκατομμυρίων και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων των παραγωγών και των εργαζομένων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καστοριάς, της Φλώρινας κλπ.

Ο κλάδος της γουνοποιίας είναι περιβαλλοντικά επικίνδυνος, οικονομικά μη βιώσιμος, ηθικά απαράδεκτος και σαφώς ξεπερασμένος σε έναν κόσμο που στρέφεται σε οικολογικά προϊόντα.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση της δραστηριότητας και τη δίκαιη, οικολογική και ηθική μετάβαση σε παραγωγικούς κλάδους για όλους τους εργαζομένους, όπως επισημάναμε στη συνάντησή μας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια ακτιβιστικής δράσης έξω από το ΥΠΑΑΤ στις 4 Οκτωβρίου 2023».