Στο συγκεκριμένο περιστατικό, η αλυσίδα κούνιας κόπηκε και από θαύμα δεν είχαμε σοβαρό τραυματισμό του παιδιού. Ο ΟΠΑΝΔΑ αρκέστηκε να κλείσει την παιδική χαρά και να βάλει μια επιγραφή που λέει: «ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΒΛΑΒΗΣ». Το ΤΡΡ επιχείρησε να επικοινωνήσει με τη Βιβή Χαρίτου, υπεύθυνη γραφείου Τύπου ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων), με την ίδια να ενημερώνεται και το γραφείο της να απαντά πως «θα σας καλέσει σε ένα λεπτό» κι αυτό να μη συμβαίνει επί ώρες…

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά έχει, επιπλέον, μια τραμπάλα διαλυμένη (που αποσύρθηκε πρόσφατα, χωρίς να αντικατασταθεί), παγκάκια ετοιμόρροπα και δάπεδο ασφαλείας που με τα χρόνια έχει σκληρύνει και είναι πλέον αιτία ατυχημάτων. Παράλληλα έχουν σχηματιστεί ανισόπεδα τμήματα ύψους 20 εκατοστών, που δημιουργούν χαντάκια και κρύβουν επιπλέον κινδύνους για τα παιδιά, όπως σχολιάζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Μόλις πριν λίγες μέρες, παιδί τραυματίστηκε, όταν μία καγκελόπορτα έπεσε πάνω του, σε παιδική χαρά των Εξαρχείων. Διακομίσθηκε μέσα στα αίματα στο νοσοκομείο με τραύματα σε πόδια και χέρια. Γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία δύο μέρες μετά, έξω από το δημαρχείο, με ζωγραφισμένα χρωματιστά μηνύματα για την ασφάλεια στις παιδικές χαρές.

Savvas Karmaniolas