Το δημοσίευμα συγκρίνει την Ελλάδα με Ουγγαρία και Πολωνία, δηλαδή τις χώρες που θεωρούνται οι περισσότερο αυταρχικές στην Ευρώπη, και κάνει ξανά αναφορά σε σκάνδαλο των υποκλοπών. «Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες, μαζί με την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ισπανία, όπου αναφορές για χρήση λογισμικού χάκινγκ εναντίον προσωπικοτήτων της πολιτικής αντιπολίτευσης, μελών της κοινωνίας των πολιτών και δημοσιογράφων, έχουν πυροδοτήσει πολιτικές κρίσεις και έρευνες — σε μια σειρά σκανδάλων που μοιάζουν με το Watergate» τονίζεται.

Το Politico καταγράφει την αντίδραση του επικεφαλής της PEGA και μέλους του δεξιού ΕΛΚ, Jeroen Lenaers στην ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι η PEGA ζητά συναντήσεις με τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, τα άτομα δηλαδή που αρνήθηκε η ΝΔ να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή της ελληνικής Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τρίτη το Euractiv «κάρφωσε» τον πρόεδρο της PEGA, τονίζοντας ότι είχε υπερψηφίσει το πρόγραμμα για την αποστολή της Επιτροπής στην Ελλάδα.